HISTORISCH GENOOTSCHAP WARMELDA

DVD – Warmond in de jaren 60

Op deze DVD staan een aantal Warmondse films uit de jaren 60. Vier films zijn van de hand van de heer C. Buters. De heer Buters is onder de Warmonders vooral bekend geworden als hoofd van de r.k. St. Nicolaasschool van 1957 t/m 1966 en van de r.k. bassischool De Leerhoeve van 1966 tot 1974. Hij filmde de festiviteiten rondom 15 jaar Bevrijding in 1960, het bezoek van koningin Juliana aan Warmond in 1960, de verbetering van de spoorwegovergang in 1960 en de nieuwbouw van de r.k. kleuterschool in 1968.

De film van de intocht van pastoor Slijkerman in 1963 is door de heer J. Versluijs gefilmd. De film geeft een mooi beeld van het rijke roomse leven in Warmond. De komst van een nieuwe pastoor werd toen heel uitbundig gevierd. Er werd toen zelfs een complete optocht gehouden. Iets wat tegenwoordig niet meer gedaan wordt.

De film van het optreden van het Warmondse jeugdcircus Atleta is ook van J. Versluijs. De opnamen werden op 22 juli 1964 in “Treslong” te Hillegom gemaakt. Atleta was uit een 25-tal gegadigden gekozen voor een TV-optreden van 45 minuten in het jeugdprogramma van de KRO. In de film is de hond Toto te zien. De hond was al eerder op TV geweest omdat het dier naar aanleiding van de Corry Brokken Show “Aanvang… Dames en Heren!” werd aangemerkt als Nederlands beste gedresseerde amateurhond.

De films zijn ingesproken door André van Noort en bewerkt door Jan Versluijs. Speelduur: 42 minuten. Te koop bij Warmelda.

Schuiven naar boven