HISTORISCH GENOOTSCHAP WARMELDA

Boek – Pieter Geraedts sr.

André van Noort – Pieter Geraedts sr., de kunstenaar die zichzelf bleef 

Een boek over het leven en werk van de Warmondse kunstschilder Pieter Geraedts sr. (1911 – 1978). Hij is vooral bekend geworden als schilder van religieuze voorstellingen. Pieter Geraedts heeft voor verschillende kerken verspreid over een groot deel van Nederland kruiswegstaties, muurschilderingen en glas-in-loodramen gemaakt. Hij leerde het vak van zijn vader Wijnand Geraedts, die eveneens schilder van religieuze voorstellingen was.

Pieter Geraedts was veelzijdig en uniek. Uniek omdat hij een eigen stijl ontwikkelde, die direct herkenbaar is. Hij wist zijn personages zeer realistisch en met veel emotie in hun gezichten neer te zetten. Daarbij experimenteerde hij voortdurend. Hij was veelzijdig omdat hij naast genoemde religieuze voorstellingen ook beeldhouwer en een zeer begaafd portrettist was. Pieter Geraedts heeft zeker 200 portretten gemaakt.

Dit boek is geschreven als eerbetoon aan Pieter Geraedts. Hij heeft prachtig werk geleverd dat zeker meer waardering verdient. Het boek, een uitgave van Historisch Genootschap Warmelda, is rijk geïllustreerd, heeft 144 pagina’s en is geschreven door Warmelda-voorzitter André van Noort. Het boek kost € 24,50. Leden betalen voor één exemplaar slechts € 22,50.

Verkrijgbaar bij: 

  • VVV Warmond (Gemeentehaven 3, Warmond)
  • Boek Kado Enzo / De Nie (Dorpsstraat 106, Warmond)
  • Grand-Café De Oude School (Dorpsstraat 40, Warmond)
  • Roekenhof (Herenweg 84, Warmond)

Of bestel het boek per e-mail.

Schuiven naar boven