HISTORISCH GENOOTSCHAP WARMELDA

500-ste lid Historisch Genootschap Warmelda

Liefst een zestal historische boeken en een prachtig boeket herfstbloemen. Die geschenken ontving Ada Schuiling-Elfering vorige week donderdagmiddag uit handen van voorzitter Aad Boer van Historisch Genootschap Warmelda tijdens een feestelijk ceremonieel bij pastorie De Roekenhof. De 72-jarige inwoonster van Warmond is lidnummer vijfhonderd van de historische vereniging die sinds de voorbije maanden voorbeeldig in ontwikkeling is. Behalve de komst van haar 500-ste lid en de onlangs gelanceerde fonkelnieuwe website www.warmelda.nl , ligt een eigen onderkomen binnen handbereik.

“Ach, waarom word ik geen lid”, dacht Schuiling-Elfering toen haar in april dit jaar werd gevraagd een vrijwillige bijdrage te doen voor het boek ‘Warmond in de Tweede Wereldoorlog’, dat Warmelda in het kader van de viering ’75 jaar Bevrijding’ uitgaf. Als 12-jarig meisje kwam ze met haar ouders vanuit Anna Paulowna in Warmond wonen en op latere leeftijd boeide de geschiedenis van Warmond haar meer en meer. Het boekenpakket is voor de oprecht blij verraste Schuiling-Elfering dan ook een zeer welkom presentje. Maar ook Boer is ingenomen. Trots meldt hij dat de uitgave van het boek over de Tweede Wereldoorlog Warmelda iets meer dan 50 nieuwe leden opleverde. Maar ook de vernieuwde website doet het gezicht van de voorzitter glimmen. “Historisch Warmond is nu voor iedereen overzichtelijk en aantrekkelijk in beeld gebracht”, zegt Boer. Als voorbeelden somt hij de mysterieuze geschiedenis van de Warmondse ridders en kastelen op, de betoverende meesters in de schilderkunst die in Warmond hebben gewoond én de historische kaart van Warmond uit 1667 waar op adres kan worden gezocht naar bewoners die er in het verleden woonden. Toch baart het nieuws dat Warmelda ‘eindelijk’ een eigen onderkomen – pastorie De Roekenhof –  tot haar beschikking kan krijgen het meest opzien. “Gesprekken over de huur van het pand zijn in een ver gevorderd stadium en naderen de beslissende fase”, rapporteert Boer de laatste stand van zaken. “Het hangt op enkele essentiële aspecten én de ondertekening van de overeenkomst.” Naar verwachting is eind dit jaar bekend of De Roekenhof definitief de thuishaven van Warmelda wordt.      

(tekst: Ingrid Langeveld)

500-ste lid Historisch Genootschap Warmelda
Schuiven naar boven