HISTORISCH GENOOTSCHAP WARMELDA

DVD – Warmond in de jaren 50

De DVD “Warmond in de jaren 50” bevat twee Warmondse films uit genoemde periode: de bedrijfsfilm van de firma G.B. de Vroomen en de kermis van 1955.

De film van G.B. de Vroomen is in de jaren 1955 en 1956 door C.J. de Vroomen gemaakt. Deze kleurenfilm geeft een mooie impressie van het bloembollenbedrijf van G.B. de Vroomen in Warmond en Sassenheim. Niet alleen de bedrijven in Warmond en Sassenheim zijn op deze film te zien, maar ook de bloemencorso in Sassenheim en de Keukenhof in Lisse. De firma G.B. de Vroomen was altijd zeer actief betrokken bij de corso en de beroemde bloemententoonstelling in Lisse.

De kermis van 1955 is gefilmd door C.M. Witsenburg. Deze zwart-wit film geeft een prachtig beeld van hoe de inwoners van Warmond in 1955 kermis vierden. Er zijn diverse kinderspelen te zien waaronder vlaggetje steken, zaklopen en de eierenrace. Voor volwassenen was er het tobbetje steken en het ringrijden met de koets. Ook de harddraverij op de Herenweg en kermis op De Baan ontbreken niet op deze film.

De films zijn ingesproken door André van Noort en bewerkt door Jan Versluijs. Speelduur: 46 minuten. Te koop bij Warmelda.

Schuiven naar boven