Warmond in de middeleeuwen

Het boek “tlant te Waremunde” is een speurtocht naar de geschiedenis van Warmond in de middeleeuwen, met de nadruk op de periode 1100 tot 1400.

Het boek neemt de lezer mee in een fascinerende wereld waar tot nu toe weinig over bekend was. Een wereld bevolkt door heuse ridders en edelen, die zich 'Van Warmond' noemden en in de omgeving van de graven van Holland verkeerden. Een wereld waar monniken rondliepen, eerst in de 11de en 12de eeuw bij de oude dorpskerk, en later weer in de 15de eeuw, toen de heer van Warmond er twee kloosters stichtte. Ook maakt de lezer kennis met oude wegen en velden, die nu al lang vergeten zijn, maar waarvan de archieven de namen en ligging weer prijs hebben gegeven. En ook de Warmondse kastelen rijzen er even op uit de dikke mist van de vervlogen riddertijd.

Deze zeer leesbare studie is gebaseerd op twee jaar intensief speurwerk in archieven en literatuur. (lees hier recensie 1 en recensie 2)


“tlant te Waremunde” (280 pagina's, gebonden / EUR. 15,00)

Te koop bij: The Mayflower Bookshop (Breestraat 142, Leiden), VVV Warmond (Gemeentehaven) en De Nie (Dorpsstraat 106, Warmond). Of bestel het boek per e-mail.